Home       Postalia       Filatelie

Bijgewerkt op: 12-07-2016

Zweden

 

Op 24 juni 2009 zijn de postbedrijven van Zweden (Posten AB) en Denemarken (Post Denmark) samen verder gegaan onder de naam: Posten Norden. 17 Mei 2011 werd de naam Posten Norden gewijzigd in: PostNord.

 

Het werkterrein van PostNord bestrijkt alle mogelijke vormen van communicatie en logistiek, waaronder allerlei producten betreffende het vervoer en de bestelling van brieven en pakjes. Voor het aanbieden van brieven en pakjes beschikt het bedrijf over een uitgebreid netwerk van brievenbussen en Servicestalle (balies in winkels). In 2014 verwerkte PostNord 5., biljoen brieven 120 million pakjes bestemd voor 25 miljoen inwoners en 2 miljoen bedrijven in Zweden en Denemarken..

 

Tijdens mijn 3-daags bezoek aan Zweden in 2016 heb ik slechts 2 brievenbussen gezien; 1 in Göteborg en 1 in Borås. Een Servicestalle heb ik niet kunnen vinden.

 

Wanneer je dubbelklikt op een van de afbeeldingen wordt deze in een nieuw venster vergroot weergegeven. De afbeeldingen zijn dan scherp en de teksten zijn dan goed leesbaar. Door op het naar links wijzende pijltje rechtsboven in de browser te klikken kan dit venster weer worden gesloten.

 

       
    1. Logo van  NordPost in Zweden 2. Brievenbus 3. Vermelding van de lichtingstijden    

 

Terug