Home                                                             

Kant

Deze pagina is de inhoudsopgave van diverse kanten waar ik u iets van wil laten zien.

Vrije kloskant

Bij het maken van deze soort kant wordt geen kantbrief gebruikt. Kruisen en draaien, de basishandelingen van het kantklossen, worden naar eigen inzicht toegepast. Om enkele voorbeelden te zien klikt u hier.

 

   

Torchon

Deze kantsoort wordt gemaakt met doorlopende draden. Motief en grond worden gelijktijdig geklost. Als voorbeeld een toilettas; klik hier.

 

   

Bandkant

Een in bandkant uitgevoerd Iers vlechtwerkmotief; een motief afkomstig van een wikkeltje van een pakje boter 's ochtends aan een Ierse ontbijttafel. Voor patroon en werkwijze van het Ierse motief klikt u hier.

 

Wilt u een voorbeeld van een Indiaans masker in bandkant klik dan hier.

 

   

Bloemwerk

Bloemen en bladeren van een motief worden afzonderlijk geklost en daarna aan elkaar bevestigd. Er is geen doorlopende grond. Voor het voorbeeld van een bolero

klikt u hier.

 

   

Kloswerk in metaaldraad

Met gelakt koperdraad 1,8 mm Zürcher of ander dun metaaldraad (geen metallic) kunt u vrij snel dit leuke drieblad klossen wat u daarna als hanger of broche kunt dragen. Voor patroon en werkwijze klikt u hier.

 

Wilt u een halssieraad met kralen maken klik dan hier.

 

   

Lierse kant

Sinds 2002 houd ik mij ook bezig met Lierse kant. Ik heb daarvoor cursussen gevolgd bij Fie van Dijk (Lunteren) en bij Greet Rome-Verbeylen (Tienen-België). Ik geef nu ook les in Lierse kant en ontwerp zelf. Om enkele voorbeelden  te zien klikt u hier.

Meer interessante onderwerpen kunt u vinden op de site van de LOKK, Landelijke Organisatie Kant Kunst

 

Home

10-02-2016