Home       Postalia       Filatelie

Bijgewerkt op: 12-07-2016

SloveniŽ

 

In de zomer van 2016 zijn we in SloveniŽ geweest en heb ik in Ljubljana onderstaande foto's gemaakt. SloveniŽ kent nog postkantoren (1 en 2), waar behalve post ook financiŽle zaken afgehandeld kunnen worden (3 en 4). Ook zijn er allerhande papierwaren te koop. Er is een uitgebreid net van brievenbussen. Die zijn er in 2 modellen; kleinhangen en groot staand (4 en 5). De bussen worden van maandag tot en met vrijdag om 17.00 uur geleegd en op zaterdag om 13.00 uur (6). De Sloveense Post was ook met de uitrol van zgn. pakketautomaten begonnen; automaten waar postpakketten kunnen worden gefrankeerd en ingeleverd of kunnen worden opgehaald (7). Voor het vervoer van poststukken etc. worden busjes, motoren en fietsen gebruikt (8 tot en met 9).

 

Wanneer je dubbelklikt op een van de afbeeldingen wordt deze in een nieuw venster vergroot weergegeven. De afbeeldingen zijn dan scherp en de teksten zijn dan goed leesbaar. Door op het naar links wijzende pijltje rechtsboven in de browser te klikken kan dit venster weer worden gesloten.

 

1. Logo van de Sloveense Post 2. Hoofdpostkantoor in Ljubljana 3. Dienstverlening en openingstijden 4. Bord als bij 3 met kleine hangende brievenbus 5. Grote staande brievenbus 6. Tijden van lichting van de brievenbus 7. Affiche pakket-automaat
             
             
       
    8. Bus voor pakket-vervoer 9. Couriersmotor 10. Bestellersfiets    

 

Terug